Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *



Εόρτασε το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή «Ρόχους» της ενορίας μας, 
Μία γιορτή που το δυτικό εορτολόγιο την τοποθετεί στις  26 Σεπτεμβρίου, ενώ το ανατολικό την εορτάζει 2 φορές το χρόνο, στις 1 Ιουλίου και 1 Νοεμβρίου.
Η Θ.Λ. τελέστηκε από τον π. Μάρκο Φώσκολο Λειτουργό της ενορίας ενώ πλήθος κόσμου είχε έρθει να τιμήσει τους αγίους. Στο λόγο του ο π. Μάρκος αφού αναφέρθηκε στον βίο των ιατρών Αγίων Αναργύρων οι οποίοι όπως το  λέει και το ονομά τους ήταν Ανάργυροι δηλαδή δεν πληρώνονταν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους,  
Ήταν οι άγιοι που ενδιαφέρονταν για τον άρρωστο συνάνθρωπο τους που ασθενούσε στην ψυχή ή στο  σώμα. 
Συνεχίζοντας το λόγο του μεταξύ άλλον προέτρεψε τους ευλαβείς πιστούς των Αγίων να παρακαλάνε πρώτα για την ψυχική υγεία και μετά για την σωματική υγεία και αν πιστεύουν θα γίνουν καλά ψυχικά αλλά και σωματικά. 



Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο πανηγύρι μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος  κ. Ξενόπουλος Αντώνιος  και ευλαβείς  των Αγίων Αναργύρων, από το Σμαρδάκιτο, τα γύρω κοντινά χωριά, τα Κιόνια  και τη Χώρα.



 Η θέα από την γύρω περιοχή, ενώ το μάτι σου φτάνει μέχρι την Σύρο.














Στο τέλος της λειτουργίας                                                           εορτάζοντες και ευλαβείς των Αγίων φίλεψαν τους παρευρισκομένους.. 














 
Top