Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *



Η φύση προσφέρει υγεία και ομορφιά.
Τα βότανα και πώς μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σας!!!

Μήπως το πρόσωπό σας έχει χάσει τη λάμψη του και δείχνει κουρασμένο; Μήπως έχετε κρυώσει ή δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 

Θα το πιστεύατε πώς όλα αυτά βρίσκουν τη λύση τους στο χαμομήλι; Αν ναι,  εδώ θα βρείτε μια σύντομη περιήγηση στον πραγματικά θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και στις ευεργετικές τους ιδιότητες, τόσο για την υγεία, όσο και για την ομορφιά. Υπάρχει το κατάλληλο βότανο, σχεδόν για κάθε μικροενόχληση, που ενδέχεται να σας ταλαιπωρεί, και είναι εύκολο να τα προμηθευτείτε σε ειδικά καταστήματα, τα οποία διαθέτουν ακόμη και τα πιο ασυνήθιστα βότανα. Ας δούμε μερικά από αυτά: 

ΘΥΜΑΡΙ: Το θυμάρι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά φυτά της ελληνικής υπαίθρου, με ιδιαίτερο άρωμα και πολλαπλά οφέλη. Το αφέψημα του θυμαριού βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, του βήχα αλλά και της διάρροιας. Χρησιμοποιώντας το αφέψημα του θυμαριού, μπορούμε να κάνουμε πλύσεις σε κάποια πληγή που αργεί να επουλωθεί. Επίσης, αν νιώθετε ένταση ή κακοδιαθεσία, μπορείτε να κάνετε μπάνιο, προσθέτοντας στο νερό θυμάρι, και θα διαπιστώσετε πόσο θα σας ηρεμήσει.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ:  Το φασκόμηλο μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά για στο στομάχι, καθώς και να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Το ρόφημα του φασκόμηλου, επίσης, έχει θετική δράση στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου και των ημικρανιών. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ουλίτιδας μπορείτε να κάνετε στοματικές πλύσεις με το αφέψημα του φασκόμηλου.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Η καλέντουλα, όπως και τα περισσότερα βότανα, λειτουργεί ευεργετικά είτε ως ρόφημα, είτε με εξωτερική εφαρμογή. Το τσάι καλέντουλας διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ ενδείκνυται και για γαστρεντερικές διαταραχές.  Οι πλύσεις με καλέντουλα έχουν ευεργετική επίδραση σε σκασίματα του δέρματος και πληγές.

ΧΑΜΟΜΗΛΙ: Το χαμομήλι είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ανακούφιση που προσφέρει στα μωρά όταν έχουν ενοχλήσεις στο στομάχι τους. Είναι όμως παράλληλα, ένα εξαιρετικό ρόφημα για κάθε είδους ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, για τη διάρροια αλλά και για την αϋπνία. Το λούσιμο με χαμομήλι τονώνει τα μαλλιά και τα κάνει πιο εύκολα στο χτένισμα. Αν πλένετε το πρόσωπό σας, μια φορά την εβδομάδα με χαμομήλι, θα αποκτήσει μια ελκυστική λάμψη και θα γίνει πολύ απαλό. Επιπλέον, περιέχει ουσίες που συμβάλουν στη διάλυση του σωματικού λίπους, καθιστώντας το ένα ιδανικό ρόφημα για τις περιόδους που κάνετε δίαιτα.

ΜΟΛΟΧΑ: Με το αφέψημα της μολόχας αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο βήχας και η βραχνάδα. Είναι επίσης διουρητική και έχει θετική επίδραση σε άτομα που έχουν έλκος στομάχου.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η τσουκνίδα είναι ένα από τα πλέον ωφέλιμα βότανα. Το αφέψημα τσουκνίδας συνιστάται σε άτομα που έχουν οξεία νεφρίτιδα, βρογχικές παθήσεις αλλά και δυσκοιλιότητα. Η τσουκνίδα έχει και καλλυντικές ιδιότητες, καθώς με τη βοήθεια του ατμού, από νερό στο οποίο έχετε βράσει τσουκνίδα, επιτυγχάνεται ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε αφέψημα τσουκνίδας όταν ξεπλένετε τα μαλλιά σας, τα τονώνει και καταπολεμά την τριχόπτωση.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ: Η δράση του δεντρολίβανου είναι σημαντική για την καταπολέμηση της αναιμίας και των ζαλάδων, αλλά και για τη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης, καθώς συμβάλει στην καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου. Η χρήση του δεντρολίβανου στο λούσιμο βοηθά στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας. Αν τα μάτια σας είναι πρησμένα, μπορείτε να φτιάξετε κομπρέσες με αφέψημα δεντρολίβανου και θα έχετε σημαντική βελτίωση.

ΔΥΟΣΜΟΣ: Ο δυόσμος, ο οποίος χρησιμοποιείται βέβαια και στη μαγειρική, μπορεί να αποτελέσει ένα ευεργετικό ρόφημα. Με το δυόσμο μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάποια ενοχλητική διάρροια που έχει προκληθεί από κρύωμα, να μειώσετε τις καούρες του στομαχιού αλλά και να κάνετε στοματικές πλύσεις, για να καταπολεμήσετε τυχόν μολύνσεις.

ΛΕΒΑΝΤΑ:   Η λεβάντα αποτελεί το ιδανικό χαλαρωτικό ύστερα από μια μέρα έντασης και κούρασης. Χρησιμοποιείστε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας στο βραδινό σας μπάνιο και θα ηρεμήσετε απολαυστικά.

ΚΑΝΕΛΛΑ: Η κανέλλα έχει να σας προσφέρει μια εξαιρετική βοήθεια, καθώς το ρόφημά της είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των πόνων που προκαλούνται από την περίοδο. Επίσης, γνωστή είναι η συνδρομή της στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.

ΤΙΛΙΟ: Το τίλιο αποτελεί ένα εξαιρετικό ρόφημα για τα άτομα που πάσχουν από αρτηριοσκλήρωση, μιας και έχει χαλαρωτικές ιδιότητες για τα αιμοφόρα αγγεία. Επίσης, είναι διουρητικό και έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες, προσφέροντας ανακούφιση στο στομάχι.

ΜΕΝΤΑ: Η μέντα έχει πολλές ωφέλιμες δράσεις, καθώς μπορεί να μειώσει το αίσθημα ναυτίας, να βοηθήσει τη χώνεψη αλλά και να συμβάλει γενικά σε προβλήματα του στομαχιού. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι' αυτό και βοηθά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Το αφέψημα της μέντας έχει θετική συμβολή και σε περιπτώσεις πονοκεφάλου και ημικρανιών.
Τα βότανα που ελέγξαμε αποτελούν μέρος μόνο από τα δεκάδες που η φύση προσφέρει για να μας χαρίσουν υγεία και ομορφιά. Ελπίζουμε οι πληροφορίες που σας παρέχουμε να αποτελέσουν την αρχή για μια περαιτέρω γνωριμία με τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων. Εμπιστευτείτε τα «δώρα» της φύσης και είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσετε πολλαπλά οφέλη.  

 
Top